Douglas

Douglashout heeft een licht geelbruine kleur die aan licht en lucht verkleurt tot oranjeachtig geelbruin. Daardoor heeft het een warme uitstraling. Douglas is, dankzij de gunstige sterkte-eigenschappen en de grote afmetingen waarin het te koop is, voor zeer veel toepassingen geschikt. In de bouw zowel voor binnen- en buitenwerk, bijvoorbeeld ramen en kozijnen, deuren (met kwartiers gezaagde stijlen en dorpels), riftvloeren (vloeren van kwartiers gezaagde delen), binnen- en buitenbetimmeringen, pergola’s en hekken.

 

Douglashout heeft duurzaamheidklasse 3.

 

Wij leveren Douglas zowel onbehandeld als geïmpregneerd. Geïmpregneerd hout leveren wij op bestelling. Beide soorten zijn wel bewerkt met anti-blauw. Dit is om blauwschimmel te voorkomen, die zich in de celholtes van het hout kan nestelen en voor een blauwverkleuring van het hout kan zorgen.

 

Vanwege de grote vraag naar Douglashout de laatste maanden kan het zijn dat wij bepaalde maten niet op voorraad hebben. U kunt Douglas hout bij ons uiteraard wel bestellen zodat u bent verzekerd van de juiste maat. Neemt u gerust contact op!